Welkom op onze pagina!

In deze groep zitten hele leuke kinderen en samen vormen wij groep 7 en 8! 's Middags is het nog gezelliger in onze groep, omdat dan groep 5 en 6 bij ons komen. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en aan te sluiten op de verschillende niveaus in onze groepen hebben we 's morgens taal, rekenen, spelling en de wereld oriŽntatie vakken.
's Middags starten we met het leescircuit. Hierbij leest iedereen op eigen niveau, om iedere keer een beetje beter te kunnen lezen. Daarna gaan we in de kring. We horen leuke (en soms ook minder leuke) verhalen van en over elkaar en we luisteren naar een verhaal uit de Bijbel. Wij zingen ook heel graag met elkaar! Zowel bekende liedjes als nieuwe liedjes. 's Middags gaan we ook gymmen, hebben we crea en werken we over het thema van de maand.
We hopen u op onze pagina op de hoogte te houden van al het leuks bij ons in de klas.

Wist u dat...
... we alweer 4 weken op school zitten en dat de tijd voorbij vliegt?
... we volgende week alweer onze eerste toetsen hebben?
... we in groep 7 en 8 over de directe en indirecte rede leren?
....we heel graag ontspannen in onze leeslounge?

GROEPSNIEUWS

Dinsdag was het Prinsjesdag. Wij hebben veel geleerd over wat Prinsjesdag is en wat er die derde dag in september zo bijzonder is. Ook hebben wij zelf gedebatterd in de 'derde kamer'. Er werden leuke en originele plannen geÔntroduceerd:
- Iedere leerling heeft recht op 15 snipperdagen per schooljaar
- Iedere inwoner moet verplicht helpen met het opruimen van afval in zijn eigen dorp/stad
- Roken moet verboden worden in Nederland

We hebben goed naar elkaar geluisterd en kritische vragen gesteld over de plannen.
's Middags hebben wij hoeden van papier machť gemaakt. Volgende week willen we ze gaan versieren.

Onze juf houdt zo nu en dan wel van een uitdaging. Dit keer had ze bedacht dat we met elkaar gingen figuurzagen. Gelukkig had de juf de eerste zaagjes al vastgemaakt, want dat bleek niet mee te vallen. Maar door elkaar te helpen is het ons toch gelukt om nieuwe zaagjes vast te maken en mooie figuren uit te zagen voor onze verjaardagskalender.